Potrzebujesz soku z kiszonego buraka? Skieruj się na ten adres.

Kwaszonki wykorzystuje się w rodzimej kuchni od wieków. Ostatnio jednak notorycznie wymienia się również ogromne zalety zdrowotne soków z kiszonych warzyw, w szczególności z buraków i kapusty. To wręcz tzw. super żywność, która coraz częściej widoczna jest na półkach marketów w działach z żywnością ekologiczną.

Redukuje poziom choresterolu i zwiększa odporność organizmu – sok z kapusty kiszonej

W dzieciństwie sok z kapusty kiszonej spożywał bodaj większość z nas. Nasze babcie same kwasiły kapustę według rodzinnych przepisów, a po zjedzeniu kapusty raz za razem przynosiły swoim wnukom szklaneczkę z sokiem, objaśniając, że napój jest nadzwyczaj zdrowy, choć bardzo cierpki. I nie myliły się! Sok z kiszonej kapusty to zasadniczo bomba witaminowa! Zawiera on znaczne ilości witaminy A, C, E oraz K, a także rozmaite minerały, jak żelazo, magnez oraz sód. Wiele osób może mieć trudności z przyzwyczajeniem się do cierpkiego posmaku tego soku, jednakże rekomenduje się wypijać go cyklicznie, bo eliminuje toksyny z organizmu, działa on grzybo- i bakteriobójczo, eliminuje toksyny z organizmu, obniża poziom choresterolu i ma dobry wpływ na pracę jelit, więc w efekcie może być wykorzystany w procesie odchudzania. Przede wszystkim zaś pomaga uzupełnić niedostatek witaminy C, dzięki czemu podnosi odporność organizmu oraz zapobiega przeziębieniom. Z uwagi na zawarte w nim żelazo sok z kiszonej kapusty podaje się również osobom cierpiącym na anemię. Naturalnie, nawet z tak zdrowym produktem nie należy przesadzać – wystarczy spożycie około 250 ml soku na dzień.

Sok z kiszonego buraka ma własności antyseptyczne, przeciwzapalne i antyoksydacyjne

Kolejnym odżywczym sokiem, który wykorzystujemy od wieków w kuchni, a który konsumujemy także jako zdrową przekąskę, jest sok z kiszonego buraka. Posiada on sporo witamin i ma własności antyseptyczne, antyoksydacyjne oraz przeciwzapalne. Sok ten wzmacnia odporność organizmu: zapobiega zatwardzeniom, podnosi koncentrację, a zarazem obniża poziom cholesterolu we krwi. Mimo że buraki charakteryzują się pokaźną zawartością cukrów, to sok z kiszonych buraków nie ma wysokiego indeksu glikemicznego i może być pity przez diabetyków. Nie zaleca się jednak jego spożycia przez osoby cierpiące na schorzenia nerek lub reumatyzm, a także paniom w ciąży oraz karmiącym piersią.

Jeżeli nie posiadasz wiedzy, żeby przygotowywać soki z kiszonych warzyw samemu, możesz nabyć je w ulubionym sklepie lub założyć na nie zamówienie bezpośrednio w sklepie internetowym producenta. Miej jednak na uwadze, iż takie soki powinno się przechowywać w niskich temperaturach.

Jeśli nie masz możliwości, by przygotować sok z kiszonych warzyw samodzielnie, możesz kupić je w ulubionym sklepie bądź zamówić większą ilość bezpośrednio na stronie producenta. Pamiętaj jednak, że takie soki należy przechowywać w warunkach chłodniczych.

Adres firmy:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k.
Niedomicka 47
33-132 Niedomice

Mob.: +48 669 997 776
E-mail: [email protected]

Najnowsze wpisy

Medycyna estetyczna

Zabiegi medycyny estetycznej powoli przestają być uważane za swoisty kaprys bogatych pań, a stają się coraz bardziej powszechne. Co więcej,...

Szybki i wygodny zakup części do aut francuskich

Francuskie auta są najczęściej kupowanymi markami przez kierowców z Polski. Są lubiane przede wszystkim ze względu na dużą dostępność –...

Aktualizacja WordPress – dlaczego jest ważna dla bezpieczeństwa strony

WordPress, który został opracowany głównie jako oprogramowanie blogowe, ekspresowo stał się jednym z najczęściej stosowanych CMS-ów. Z uwagi na to,...

Jak pisać dobre teksty SEO?

Teksty SEO są niezwykle przydatne, można wykorzystać je na wiele sposobów. Najczęściej służą do budowania pozytywnego wizerunku, zwiększenia zainteresowania oferowanymi...

Dlaczego zdrowy sen jest tak ważny?

Zdrowy sen to bardzo istotny element codziennego funkcjonowania każdego człowieka. Dlatego warto dowiedzieć się na jego temat nieco więcej oraz...