Potrzebujesz soku z kiszonego buraka? Skieruj się na ten adres.

Kwaszonki wykorzystuje się w rodzimej kuchni od wieków. Ostatnio jednak notorycznie wymienia się również ogromne zalety zdrowotne soków z kiszonych warzyw, w szczególności z buraków i kapusty. To wręcz tzw. super żywność, która coraz częściej widoczna jest na półkach marketów w działach z żywnością ekologiczną.

Redukuje poziom choresterolu i zwiększa odporność organizmu – sok z kapusty kiszonej

W dzieciństwie sok z kapusty kiszonej spożywał bodaj większość z nas. Nasze babcie same kwasiły kapustę według rodzinnych przepisów, a po zjedzeniu kapusty raz za razem przynosiły swoim wnukom szklaneczkę z sokiem, objaśniając, że napój jest nadzwyczaj zdrowy, choć bardzo cierpki. I nie myliły się! Sok z kiszonej kapusty to zasadniczo bomba witaminowa! Zawiera on znaczne ilości witaminy A, C, E oraz K, a także rozmaite minerały, jak żelazo, magnez oraz sód. Wiele osób może mieć trudności z przyzwyczajeniem się do cierpkiego posmaku tego soku, jednakże rekomenduje się wypijać go cyklicznie, bo eliminuje toksyny z organizmu, działa on grzybo- i bakteriobójczo, eliminuje toksyny z organizmu, obniża poziom choresterolu i ma dobry wpływ na pracę jelit, więc w efekcie może być wykorzystany w procesie odchudzania. Przede wszystkim zaś pomaga uzupełnić niedostatek witaminy C, dzięki czemu podnosi odporność organizmu oraz zapobiega przeziębieniom. Z uwagi na zawarte w nim żelazo sok z kiszonej kapusty podaje się również osobom cierpiącym na anemię. Naturalnie, nawet z tak zdrowym produktem nie należy przesadzać – wystarczy spożycie około 250 ml soku na dzień.

Sok z kiszonego buraka ma własności antyseptyczne, przeciwzapalne i antyoksydacyjne

Kolejnym odżywczym sokiem, który wykorzystujemy od wieków w kuchni, a który konsumujemy także jako zdrową przekąskę, jest sok z kiszonego buraka. Posiada on sporo witamin i ma własności antyseptyczne, antyoksydacyjne oraz przeciwzapalne. Sok ten wzmacnia odporność organizmu: zapobiega zatwardzeniom, podnosi koncentrację, a zarazem obniża poziom cholesterolu we krwi. Mimo że buraki charakteryzują się pokaźną zawartością cukrów, to sok z kiszonych buraków nie ma wysokiego indeksu glikemicznego i może być pity przez diabetyków. Nie zaleca się jednak jego spożycia przez osoby cierpiące na schorzenia nerek lub reumatyzm, a także paniom w ciąży oraz karmiącym piersią.

Jeżeli nie posiadasz wiedzy, żeby przygotowywać soki z kiszonych warzyw samemu, możesz nabyć je w ulubionym sklepie lub założyć na nie zamówienie bezpośrednio w sklepie internetowym producenta. Miej jednak na uwadze, iż takie soki powinno się przechowywać w niskich temperaturach.

Jeśli nie masz możliwości, by przygotować sok z kiszonych warzyw samodzielnie, możesz kupić je w ulubionym sklepie bądź zamówić większą ilość bezpośrednio na stronie producenta. Pamiętaj jednak, że takie soki należy przechowywać w warunkach chłodniczych.

Adres firmy:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k.
Niedomicka 47
33-132 Niedomice

Mob.: +48 669 997 776
E-mail: [email protected]

Najnowsze wpisy

Adwokat kim jest i czym się zajmuje?

Praktycznie każdy z nas miał styczność ze słowem „adwokat”, lecz czy każdy dokładnie wie, co ono oznacza, czym się zajmuje...

Do czego służą tabliczki informacyjne

Tabliczki informacyjne mają bardzo ważną rolę w polskich miastach oraz wewnątrz pomieszczeń. Na co dzień możemy ich nawet nie dostrzegać,...

Regulacja okien – kiedy jest konieczna?

Regulacja okuć okiennych, potocznie zwana regulacją okien, to profesjonalna usługa, która ma być realizowana zawsze, kiedy pojawiają się trudności z...

Szkoła tenisa Kraków

Pośród najbardziej popularnych sportów indywidualnych z pewnością można wyróżnić tenis ziemny. Przyciąga on miliony widzów na całym świecie. W tenisa...

Szkolenie wstępne i okresowe BHP dla nowych pracowników

Pracodawca ma obowiązek dbania o bezpieczeństwo pracowników zatrudnionych w firmie. Kluczowe jest zapewnienie odpowiednich warunków pracy, a także przeprowadzanie szkoleń...