
Sól kłodawska i himalajska – bogaty skład mineralny
Chcesz zamówić sól kłodawską niejodowaną? Sprawdź superbutelki.pl/pl/c/Sole/119.
Sól to substancja potrzebna do poprawnego funkcjonowania organizmu człowieka. Jakie własności posiada różowa sól himalajska oraz sól kłodawska? Z jakiego powodu warto wykorzystywać je do przygotowywania żywności?
Cechy różowej soli himalajskiej
Sól kuchenna to jeden z najlepszych dodatków, który znakomicie uwydatnia smak potraw. Pomimo, że nadmierne użycie soli ma negatywne oddziaływanie na nasze zdrowie, to jej rozważne ilości (nie więcej niż 6 g w ciągu 24 godzin) są konieczne dla poprawnego funkcjonowania naszego organizmu. Sól dostarcza bowiem sód, czyli pierwiastek regulujący utrzymanie właściwego ciśnienia krwi i gospodarkę wodną. Jednym z najzdrowszych rodzajów soli jest sól himalajska wydobywana ze pokładów liczących blisko 250 mln lat. Produkt ten mieści w sobie masę wartościowych minerałów i pierwiastków, m.in. żelazo, selen czy magnez, a jednocześnie jest pozbawiony niebezpiecznych składników i zanieczyszczeń, takich jak metale ciężkie. Sól himalajska doskonale uwydatnia smak potraw i jest sprzedawana zarówno w postaci grubych, jak i drobnych kryształków.
Sól kłodawska – stosowana nie tylko w przemyśle spożywczym
Sól kłodawska niejodowana natomiast to substancja o dużym poziomie czystości – posiada ok. 97% chlorku sodu i jest kapitalnym dodatkiem do naszych przetworów. Jest cennym źródłem żelaza, magnezu czy wapnia, a więc pierwiastków niezbędnych do utrzymania dobrego samopoczucia. Sól kłodawska czerpana jest w kopalni soli Kłodawa w Wielkopolsce. Nie jest poddawana , skutkiem tego nie traci swoich właściwości i jest łatwo przyswajana przez układ pokarmowy. Sól kłodawska jest powszechnie używana nie tylko w branży spożywczej, ale też sektorze przemysłowym, chemicznym oraz w lecznictwie, rolnictwie i kosmetyce.
Adres firmy:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]