Kapusta kiszona – źródło wielu witamin i minerałów
Specyficzny smak kapusty kiszonej jest bezsprzecznie częścią słowiańskiej kultury kulinarnej. Jest ona składnikiem szeregu potraw
Specyficzny smak kapusty kiszonej jest bezsprzecznie częścią słowiańskiej kultury kulinarnej. Jest ona składnikiem szeregu potraw
Artykuły fermentowane po latach zapomnienia powtórnie wracają na nasze stoły. Do kapusty i ogórków dołączają
Od dynamicznego rozkwitu przemysłu spożywczego, który trwa od początku XX w., artykuły konsumowane przez nas
Błędnie jest myśleć, że barszcz czerwony to danie tylko na święta, którą jemy przeważnie w
Kiszonki warzywne są tak mocno zakorzenione w tradycyjnej kuchni polskiej, że w naszym odczuciu jest
W zupie, na kanapce, w sałatce bądź jako surówka do drugiego dania – ogórki kwaszone
Kwaszonki wykorzystuje się w rodzimej kuchni od wieków. Ostatnio jednak notorycznie wymienia się również ogromne
Do pracy w gastronomii (restauracja, hotel, catering) niezbędne jest specjalistyczne obuwie, które zagwarantuje pracownikowi komfort
W ostatnich latach z rzadka już zjadamy obiady złożone z dwóch dań. Przez ciągły pośpiech,
Własnoręczne przyrządzanie potraw we własnym domu ma masę zalet. Największą z nich jest z całą